Gondolatkísérlet

Előzmény:
Mégsem meteor volt a titokzatos izzó tűzgömb?

A hétvégi tűzgömb hittel és reménnyel töltötte el ezrek szívét, egyúttal meghozta a vérfrissítést a Gregor Bernadett és Tiger Woods közé beszorult magyar bulvármédiának. Akiknek a hétköznapi transzcendens élményt már egyedül az időjárás jelentés műholdképeinek titokzatos örvénylései jelentik, végre igazi rejtélyt kaptak az arcba: lehet, hogy meteor? Lehet, hogy UFO? És pont nálunk?

A hétvégi tűzgömb sokunknak több mint misztikum. Az egyetlen esély. Mint a lottó. Valami, ami kivezethet hétköznapokból. Ha leesett, és tényleg ide esett, és tényleg valami monstre, földönkívüli történet, akkor lehet, hogy hétfőtől szünet lesz. Ha még durvább, mondjuk instant harmadik típusú találkozás, talán adót sem kell fizetni.

A tét tehát nem kicsi.

Stábunk nem szarral gurít: sorra vesszük az ÖSSZES lehetőséget a tűzgömb megoldására.

1. Meteor volt. Semmi több.
Bár nyilván nem csak meteor volt.

2. Figyelemelterelés volt. Közben kopogtatócédula-gyűjtők haladtak el.
Fontos számba venni a politikai megoldást. Nem lehet véletlen, hogy pont hat (6!) héttel a választások első fordulója előtt történt (vasárnap!); a figyelemelterelés több pártnak is érdekében állhatott. Az MSZP Hunvald Györgyről, a Fidesz a Jobbikról, az MDF tetszőleges vidéki jelöltjéről terelné a szót. Az is lehet, hogy a Jobbik a villanással elvakítva a biztonsági kamerákat, V. kerületi kopogtatócédulákat csent el. Egyesek látni vélték a tűzgömb csóvájára írt feliratot: „Herényi Károlynak bajusz nélkül nincs jövője az MDF-ben”. Ugyanezt mások eltérően olvasták: „Veres János fiai lőttek a rendőrpalotába”.

3. Űrszemét volt. Vagy elromlott műhold.
Ennek sem adnánk sokat.

4. UFO (Unidentitified Flying Object) volt. Földönkívüliek jöttek hozzánk.
Mind nemzetgazdaságilag, mint lelki megfontolások alapján ez lenne a legjobb. Az egyik indexes cikk alatt Klaus néven egy kommentelő megfogalmazta a helyes politikát: „szerintem azt kellene mindenkinek mondani, hogy ufó volt. Jönne a sok turista, dőlne a dohány.... legyen eszetek!” Azt hozzátesszük: nem szabad hagyni, hogy ez a szlovákoknak előbb jusson eszébe! Ha tényleg a határhoz ilyen közel csapódott be, mindent meg kell tenni, hogy Magyarországon legyen az a lelet. (Jó, tulajdonképpen a határ mindkét oldala Magyarország, de ezt tótok még nem tudják.)

Nagyon várjuk a fejleményeket. Végül tekintsünk meg két videót, ami közelebb vihet a megoldáshoz.

Leírás

A történet teljes egészében igaz, mert elejétől végig én találtam ki. A szoros értelemben vett anyagi megvalósulása lényegében a valóság ferdített és hevített hangulatú kivetítéséből áll egy szabálytalanul hullámos, torzításos referencia-síkra. Látható, hogy tán még soha nem volt szó ilyen tisztességes eljárásról. (Boris Vian)

Keresés

Keres

Cimkék

bunda (1), földönkívüliek (1), gondolatkísérlet (2), gonolatkísérlet (1), izland (1), Medgyes Tamás (1), meteor (1), pláza (1), semmi (1), szlovák (1), szőrme (1), tanmese (1), ufo (1), veres jános (1)

Bejelentkezés

Felhasználó:

Jelszó:

Belépés Regisztráció

IGEN Cikkgyűjtő

Utolsó hozzászólások

  • Nincsenek hozzászólások.

© 2008-2023, IGEN